Een vriendin stuurde me de video door waarop Ed Sheeran met James Bay “Let it go” zingt.

Dat prikkelde iets in mij. Ik kon het niet goed benoemen. Maar er was wel iets geraakt.

Misschien was het wel het feit dat deze tekst wel heel dicht ligt bij hetgeen dat ik verlang.  Dat wij verlangen binnen InsideUp en dat hetgeen is dat we heel graag willen delen met veel mensen rondom ons.

Jaarlijks trekken we met InsideUp (wij 2 dus.. 😊) er een paar dagen op uit voor onze strategische off-site. Dit jaar verblijven we in een huisje in Lommel.

Vertragen om te versnellen

Om samen even te vertragen voor evaluatie en reflectie.

Een greep uit de vragen waarmee we onze off-site vorm geven: 

Wat waren onze doelen vorig jaar?
Welke hebben we behaald?  
Welke hebben we niet behaald? Wat leren we hier uit? Bijsturing nodig?
Waar zijn we fier op?
Wat kan beter? En hoe gaan we dat dan beter doen?
Welke doelstellingen mogen we nu zetten? Zijn ze haalbaar met de realiteit van elke dag? Zijn ze ambitieus genoeg om persoonlijk én professioneel te blijven groeien en leren? 

Elk jaar reviewen we ook steeds de kernwaarden van InsideUp.

Vormen deze kernwaarden nog steeds de identiteit van InsideUp? Kloppen deze nog bij wie we vandaag zijn? Gebruiken we ze voldoende bewust als kompas bij het maken van onze keuzes? Of zijn het gewoon woorden op papier?

Why don’t you be you, and I’ll be me?

Het is dit zinnetje in het refrein van het lied waarmee ik de blog gestart ben dat me raakt. Het vat namelijk krachtig onze kernwaarden samen.

Te beginnen bij vrijheid. Vrijheid in denken en doen. Vrijheid in aanpak. Vrijheid over de agenda. Vrijheid geven aan de ander en jezelf vrijheid gunnen. 

Ook eigenaarschap zit er in. Elkeen heeft zijn aandeel. En het vraagt moed om in je eigen spiegel te kijken om deze ook waar te maken.  Het vraagt ook moed om neen te zeggen tegen de dingen die we niet meer willen.

Maar ook gelijkwaardigheid wordt er in aangeraakt. Ten allen tijden kiezen om je gelijkwaardig op te stellen. Ten opzichte van elkaar. Ten opzichte van klanten. Ten opzichte van partners. Dat vraagt integriteit en vertrouwen. Geen holle woorden, wel bewuste keuzes. Elke keer opnieuw. Ook al is dat soms heel moeilijk, omdat je niet de gevolgen niet kunt overzien, de reactie van anderen niet kunt controleren. 

Gewoon jezelf zijn. En de ander gunnen zichzelf te zijn.

Tenslotte, samen een bedrijf beheren en ook onszelf verder ontwikkelen, elk vanuit haar eigen talenten, vanuit haar eigen aanpak. Dat kan voor ons enkel door steevast te kiezen voor positiviteit. Laten we blijven gaan voor de “ja, én…” in plaats van de “ja, maar…”

Is samenwerken vanuit kernwaarden gemakkelijk?

Zeker niet altijd. Het leidt wel altijd tot zeer waardevolle gesprekken die leiden tot meer verbinding en keuzes waar we helemaal achter kunnen staan

Is het de moeite waard? ALTIJD!

Hoe maak je het waar? Door dagelijks, en zelfs op meerdere momenten van de dag bewust de keuze die zich stelt af te wegen ten opzichte van onze waarden. Daarbij hoort ook het willen in de spiegel kijken telkens als het kriebelt in de buik. Want meestal is dat een indicatie van een slippertje ten opzichte van onze kernwaarden.  

We kiezen voor onze offsite ook heel bewust voor een rustige locatie in de natuur. Want het is best wel een zware agenda. Die we graag afwisselen met een stevige wandeling. Niets beter dan al wandelend te brainstormen. Zeker voor onderwerpen waar het antwoord niet voor de hand liggend is en enige creativiteit vraagt. Al eens geprobeerd?   

      

Afsluiten doen we uiteraard door alle doelen te activeren in een actieplan. Welke eerst volgende logische stappen dienen we te zetten? Wie zet ze? Tegen wanneer?

Onze priOptimizer blijft onze trouwe bondgenoot hierin. 

Dag in, dag uit begeleidt de planner ons om aan onze doelen te werken op een waarde-volle manier. Bij te sturen waar nodig. Mét oog voor zelfzorg. Mét focus.  

Balanceren van daadkracht én draagkracht

Ervaar je moeilijkheden om je dromen om te zetten in daden? Wil je hierin ondersteund worden? Onze workshop “Van denken naar doen” zal je niet alleen inspireren, maar ook de goesting geven om ermee aan de slag te gaan.  De workshop begeleid je in het maken van jouw keuzes, om deze dan ook verder te implementeren, stap voor stap.

Zin om nog aan te sluiten?  Meer info over de workshop vind je hierbij.

do not judge me by my success judge me by how many times I fell down and got back up again

Leef voluit en geniet!